В Испания има село, в което всички жители са милионери

Всички жители на испанското село Серсалес дел Конадо са милионери. Малкото селище е обитавано от 80 жители, които наскоро преживели най-емоционалния ден в живота си.

През август на 99-годишна възраст почина испанският милиардер и филантроп Автонио Фернандес, който им завеща 200 млн. евро. Той направил жест към хората от Серсалес дел Конадо – селото, в което е израснал.

Така на всеки се падат по малко над 2.3 млн. долара

Съгласно завещанието в селото ще се прави и културен център.

Фернандес е роден през 2017 година, а на 14-годишната възраст е трябвало да напусне училище. Той бил едно от 13-те деца на семейството, което не можело да си позволи образованието му. На 32 години той емигрира в Мексико, където постъпва на работа във фабриката за бира „Корона“ на своя вуйчо.

Работи упорито, напредва в кариера и до 1971 година става директор на компанията

При него „Корона“ стана най-популярната бира в Мексико и важно експортно перо за страната. В родната му Испания бирата се продавала с наименованието „Коронита“. „Корона“ е втората най-внасяна бира в САЩ с годишна продажба от над 700 млн. долара.

Фернандес никога не забравяше родината си, предишният испански крал Хуан Карлос го удостои с орден за хуманитарната му дейност.

Както се вижда, дори и смъртта на филантропа е донесла полза на други, макар и само на 80-те жители на родното му село.

- реклама -