Испания, Купа Дейвис

Испания триумфира с Купа Дейвис

Испания спечели Купа Дейвис, след като победи във финала на турнира Канада. Иберийците спечелиха двата мача на сингъл, за да вдигнат трофея. Той е шести за страната в Купа Дейвис, но първи от 2011-а насам. Той е и първи в новия формат на турнира.

Първо Роберто Баутиста Агут победи Феликс Ожие-Алиасим с 7-6(3), 6-3. Баутиста Агут се върна да играе само три дни след смъртта на баща си.

След това Рафаел Надал се справи с Денис Шаповалов с 6-3, 7-6(7), за да зарадва мнозинството от зрителите в Мадрид. Световният номер едно спечели всичките си осем мача тази седмица.

„В този момент е трудно да се опише какво усещаме. Роберто вчера бе на погребение на баща си, а сега беше неустоим. Физически, психически, с огромен дух – даде всичко за отбора. Рафа не е от този свят. Не знам дали е извънземен или не, но е машина. Нямаше ден, в който да си легне преди 3 през нощта“, заяви капитанът на Испания Серхи Бругера.

Рафа няма загуба в Купа Дейвис от 2004-а. „Седмицата беше изключителна и не мога да бъда по-щастлив. Незабравим момент в тази изключителна зала. Нашият дух и подкрепата от публиката бяха най-важното“ каза самият Надал.

- реклама -