Мая Манолова, ИЗправи се! Мутри вън!, кабинет, Радев
Снимка: БГНЕС

ИСМВ при президента: Ще подкрепим кабинет на партиите от протеста – Видео

Присъствието ви на тези консултации е изключително важно, защото във ваше лице „голяма част от българите на протеста, голяма част от българите, търсещи по-силна социална защита и справедливост“, намериха свое представителство в този парламент.

Това заяви президентът Румен Радев по време на консултациите си с „Изправи се! Мутри вън“

Разчитам много на вашия опит и енергия, така че да търсим баланса между необходимите, бих казал задължителни законодателни промени, каза Радев.

„Вие сте инициатор на много такива промени, от една страна, и времевия хоризонт, в който да бъде съставено едно ефективно работещо отговорно правителство, което да бъде реално носителят и изразителят на тези промени“, продължи той.

Парламентарната група на „Изправи се! Мутри вън!“ е платформа на обикновените граждани и ние сме изпратени там, за да търсим решения на техните проблеми.

Това заяви председателят ѝ Мая Манолова.

Манолова отново подчерта, че групата няма да подкрепи кабинет, излъчен с мандата на първата политическа сила на изборите – ГЕРБ. „Бихме подкрепили кабинет с участието на партиите от протеста – „Има такъв народ“ и „Демократична България“, категорична е тя.

Като основни приоритети от най-малката група в 45-ото Народно събрание очертаха преодоляване на здравната криза, подкрепа за бизнеса и преодоляване на икономическите последици от нея, както оформянето на стабилно парламентарно мнозинство за промяна на изборните правила, които да гарантират прозрачен и честен изборен процес.

„Стабилен кабинет, който в условия на криза да върне доверието в институциите“ – за това се обявиха още от „Изправи се! Мутри вън“. Според нея има обща воля за ревизия на досегашното управление на Бойко Борисов, за която цел бе създадена и специална парламентарна комисия, която Манолова оглави.

Като слабовероятно Мая Манолова определи възможност третият мандат за съставяне на кабинет да стигне до тях, но припомни, че решението за това е отговорност на президента.

- реклама -