„Ислямски джихад“ плаши да саботира Евровизия 2019

Палестинското движение „Ислямски джихад“ от ивицата Газа заплаши, че ще попречи на провеждането на конкурса за песен на „Евровизия“, който започва след 10 дни в Израел, съобщи „Таймс Израел“.

Участниците започнаха да пристигат днес за състезанието, което ще се проведе от 14 до 18 май. Очаква се събитието да привлече хиляди туристи в Израел.

„Ние ще попречим на врага да успее да проведе какъвто и да било фестивал, който има за цел да навреди на палестинския анклав“, се казва в изявление на „Ислямския джихад“. То е публикувано в момента, когато израелски въздушни удари поразиха десетки цели в ивицата Газа в отговор на 400-те ракети, изстреляни по територията на Израел.

В изявлението се казва, че „съпротивата трябва да реагира на агресията на противника и да го изненада“.

Израелската армия обвини “Ислямския джихад“ за подстрекаване към продължаващото насилие в Газа и Израел.

Говорителката на обществения радиооператор Кан – местният медиен партньор на „Евровизия“ – се опита да успокои загрижените, че избухването на насилие в Газа ще се отрази на музикалния фестивал от 14 до 18 май.

„Подготовката за делегациите на „Евровизия“ продължава както е планирано. Те пристигнаха в Израел и всички са заети с подготовката за надпреварата“, каза Шарън Бен Дейвид.

–––––––––––

Отговорни ЗАЕДНО!
#ОстаниВкъщи – спаси животи!
FlashNews.bg

Всичко за коронавируса тук

- реклама -