Исландия препъна Португалия

Исландия поднесе една от големите изненади на европейското първенство до този момент. В първия си мач от надпреварата скандинавците завършиха 1:1 със считания за фаворит в група „F“ отбор на Португалия.

Исландците, които са дебютанти на европейски финали започнаха много добре срещата. Те можеха да се окажат в ролята на водещи в резултата още в 3-ата мин. Тогава пред Гилфи Сигурдсон се откри отлична възможност за гол, но Руи Патрисио отрази и двата му изстрела. Португалците от своя страна също погледнаха към вратата на съперника. Звездата на иберийците Кристиано Роналдо на два пъти пропусна да направи 1:0, а шанс да стори това имаше и Нани. Все пак „мореплаватели“ съумяха да поведат. В 32-ата мин. Нани получи топката на няколко метра от голлинията и този път не сгреши. Голът обаче не пречупи исландците и малко след подновяването на играта резултатът беше изравнен от Биркир Бярнасон.

До края на двубоя Португалия се впусна в щурм и почти не позволи на съперника да владее топката, но Роналдо и компания така и не успяха да се доберат до така ценния гол.

- реклама -