Искрен Веселинов ВМРО Обединени партиоти политики доходи пенсии демография бедност

Искрен Веселинов: ВМРО и НФСБ изпълниха докрай дълга си към гражданите

„Обединени патриоти“ изместиха ДПС от позицията на балансьор, отчете съпредседателят на групата Искрен Веселинов в последния ден на 44-ия парламент.

„Блокирайки границата с Турция преди вота през 2017 г., ние попречихме още една етническа партия да влезе в парламента – ДОСТ, която беше под пряко подчинение на неоосманиста Ердоган. Така, за първи път в посттоталитарна България, национално-патриотичните формации бяха официално включени в управленска коалиция. Напразни бяха опитите на ДПС да етикират управлението като ксенофобско и фашистко“, каза още Искрен Веселинов.

„Изминаха четири години, в които имаше добри и не толкова добри неща. Ще започна с неприятните – тези четири години бяха белязани с перманентна криза, с политическо противопоставяне, каквото рядко е имало в историята ни. С постоянен опит да се събори управлението, да се предизвикат предсрочни избори и неистовото желание да не се приемат резултатите от вече проведени такива. С война между институции, с бойкот на парламента. Единственото нещо, което липсваше през тези четири години е съзнанието за общо бъдеще, диалог и смирение пред негово величество народът“, отчете още той от парламентарната трибуна.

Според него статуквото на скандала и омразата в този мандат е формирало у редица българи чувството на „свободно падане“. То продължи да ерозира чувството на държавност и създаде общ негативен знак върху т. нар. политическа класа в България“, каза още Искрен Веселинов.

Като позитиви той отчете ръстът в доходите на работещите, двойно увеличение на минималната пенсия, въвеждането на семейно подоходно облагане и подкрепата за всяко българско дете през данъците на своите родители. Като важна кауза на неговата парламентарна група той припомни и правата на българите зад граница, както и каузата на българщината в Македония.

„Именно тези неща осмислят нашия престой във властта, заради тях търпяхме хулите на настървените за власт субекти. Заради тях заплатихме и с част от своята политическа популярност, но не съжаляваме“, каза в заключение Искрен Веселинов.

- реклама -