УНИЦЕФ семейство деца отглеждане класация

Искрен Веселинов: Няма да подкрепим критерия за детски надбавки

Ние не заплашваме, че няма да подкрепим критерия за детските надбавки, ние категорично го казваме. Това каза пред БНТ зам.-председателят на ВМРО Искрен Веселинов. Припомняме, че вчера от ВМРО предложиха в законопроекта за държавния бюджет за следващата година подоходният критерий за получаване на детски надбавки да отпадне. От ГЕРБ предложиха в края на миналата седмица пълният размер на детски надбавки да получават семейства с доход от 510 лв. на човек от семейството. В момента прагът е 410 лв. 80% от детските ще се дават, ако доходът е 650 лв., а не 510, както е сега.

Вдигат се и надбавките – от 40 на 50 лв. за едно дете, от 90 на 110 лв. за две, от 135 на 165 лв. за три, а за четири деца – от 145 на 185 лв. За всяко следващо дете сумата расте с 20 лв.

„Тези, които нямат нужда от тези пари, те няма да си подадат заявления. Държим всяко дете да получи подкрепа“, каза още той.

„Не смятам, че това е начинът за диалог в една коалиция, това е пример как не се изграждат отношения. Ние си защитаваме позициите, които винаги сме защитавали и не смятаме да правим компромиси.  Нека не гледаме на парите за деца и парите за полицаи“, каза още Веселинов.

- реклама -