кожа

Искате млада кожа? Пробвайте да се храните с тези храни

Ако искате да запазите по-дълго младежкия вид на своята кожа, трябва да се откажете от храните, които са с високо съдържание на желязо.

Това важи в най-голяма сила за от червеното месо – говеждо и овече. Консумацията му може да доведе до резки промени във външния вид, предупреждава д-р Рупи Аужла от университета в Единбург.

Ученият, смятан за един от водещите експерти във Великобритания по въпросите на храненето, сподели, че трябва да се приемат повече храни, богати на антиоксиданти.

Те трябва да съдържат големи количества колаген, минерали и да имат противовъзпалителен ефект.

Така храните ще допринесат за подмладяването на организма.

Ежедневният прием на голямо количество плодове и зеленчуци ще осигури на организма различни растителни вещества, които да балансират излишните възпалителни процеси, ще намалят увреждането на клетките и ще ги защитят от процеса на стареене, смята той.

Диета с ниско съдържание на протеин намалява излишното производство на хормона на растежа, което може да ускори възрастовите изменения.

„Моите принципи за здравословно хранене включват основно растения, качествени мазнини (ядки и семена), прием на храни с високо съдържание на фибри и напълно непреработени храни”, заяви Аужла.

- реклама -