външно Етиопия извънредно положение членство Македония Албания ЕС Утрехт стрелба Шри Ланка

Искате ли да разгледате Външно отвътре?

Под мотото „Външно отвътре“ Министерство на външните работи организира Ден на отворените врати.

Днес от 11.00 до 18.00 часа всички посетители на МВнР ще имат възможността да се запознаят с това какво работи външно министерство. Какво означава да си дипломат? Какви консулски услуги предоставя МВнР? С каква дейност се занимават Дипломатическият институт към Министъра на външните работи и Държавният културен институт?

В деня на отворените врати домакин ще бъде министърът на външните работи Даниел Митов. Посетителите ще се запознаят и с една от най-известните дипломатически фамилии в страната ни – Станчови.

Даниел Митов
Даниел Митов

Гостите на МВнР ще могат да се включат в турове, организирани от Държавния културен институт. Ще бъдат свидетели на студентски дебат на тема „Публичният образ на България по време на българското председателство на ЕС”.

Най-любопитните ще могат да проверят качествата си във воденето на преговори и дали са родени за дипломати. Посетителите ще разгледат и три изложби: „Исторически и архивни документи”, „Иван Шишманов и обединена Европа“ и „Приемственост и дипломация. Родът Станчови”.

6 различни щанда ще представят разнообразните дейности и услуги, които МВнР предлага, а представители на Министерството ще разказват подробности около дейността на различните дирекции.

Щандът „Европейски съюз – Информационно бюро на Европейския парламент и Представителство на Европейската комисия” ще предлага информация относно членството на страната ни в ЕС, как функционира Съюзът и какво са предимствата от членството в него. Посетителите ще могат да се включват в специално организирана игра с награди.

Денят и събитията в него ще са особено интересни и полезни най- вече за студентите, на които предстои завършване или на току-що дипломиралите се младежи, които са на прага на първите стъпки в своята кариера.

- реклама -