Искат имунитета на кандидат-депутат, хванат да шофира дрогиран

Имунитета на кандидат-депутат, хванат да шофира дрогиран, ще предложи да бъде поискан Софийската градска прокуратура на обвинител №1 Иван Гешев. Това обявиха оттам, като дадоха инициалите на кандидата за депутат – В.Г. Те не уточниха обаче от коя сила е, но стана ясно, че е кандидат от Сливен.

Предложението е изготвено от прокурор от отдел „Специализиран“ към СГП във връзка с образувано на 02.09.2022 г. досъдебно производство.

Задържаха кандидат-депутат, шофирал дрогиран

В хода на разследването

са събрани доказателства

за това, че на 2 септември 2022 г., около 15.35 ч., в град Сливен,

В. Г. е управлявал лек автомобил след употреба на дрога. Високорисково наркотично вещество метамфетамин. Той трябва да бъде привлечен под отговорности  за това, че си е служел с табели с регистрационен номер за друго МПС.
Извършени са разпити на свидетели. Изготвена е съдебно-химикотоксикологична (токсикохимична) експертиза. Проведени са и други действия по разследването, приложени са писмени доказателствени материали.

В предложението на наблюдаващия прокурор се сочи, че събраните доказателства са достатъчни за привличане в качеството на обвиняем на В. Г. за престъпления от НК.

Като кандидат за народен представител В. Г. е

„лице с имунитет“ и с оглед разпоредба  от Изборния кодекс,

за привличането му в качеството на обвиняем за извършено от него престъпление от общ характер, е необходимо разрешение на ЦИК.

- реклама -