Искат 7000 лв. за каравана до морето

Паркирането на каравана на къмпинга през целия сезон струва 7000 лв., ако е на първа линия. Цената пада, ако е навътре в гората, до 4800 лв.

Във вътрешността на страната цените са сходни с тези по морето. Двама души с палатка и достъп до електричество ще плащат средно общо 38 лв. на вечер. Докато за нощувката двама души с каравана или кемпер и достъп до електричество ще трябва да платят средно 54 лв.

Къмпинги

Термалните къмпинги работят целогодишно и са едни от най-предпочитаните сред къмпинг туристите. Нощувката в тях е очаквано по-скъпа. Причината е, че в цената е включен и достъп до минерални басейни, сауни, парни бани и т.н.

В някои къмпинги от този вид нощувките през седмицата са по-евтини от тези през уикенда. Цената за къмпинг място и двама възрастни в термалните къмпинги варира от 60 до 120 лв. на вечер.

Велинград

Например на този във Велинград, който предлага удобства като на 5-звезден хотел в СПА столицата на България, таксата е 100 лв. на вечер за двама възрастни през уикенда, а през останалата част от седмицата е 80 лв.

На къмпинга има интернет, ток, общи бани и тоалетни, зала за хранене с кухненско оборудване и барбекю, три басейна, сауна, парна баня, шоков басейн, зала за релакс, детски кът и много други. Освен това може да се вземат и домашни любимци, за които не се дължи такса.

Обичайно къмпингите настаняват децата безплатно, като границата на възрастта им варира от 3 до 12 години. Някои къмпинги имат и отделни цени за юноши. За хората, които никога не са подготвени за нощувка на открито, вече се предлага услугата рент а тент за наемане само на палатка или цялостно оборудване.

- реклама -
error: Съдържанието е защитено