Iron Maiden live, FortaRock Festival 2014

IRON MAIDEN кацат със собствен самолет в Пловдив, 60 000 ще присъстват на рок феста

Култовата група Айрън Мейдън ще се приземят със собствен самолет на летище „Пловдив“ за концерта си в неделя. Групата ще изнесе последния концерт, който започва в 21,30 и ще приключи в 23 часа, обяви организаторът от София Мюзик Ентърпрайсис Иван Несторов – Амебата.

Над 60 000 души очаква той в петък, събота и неделя за второто издание на Hills of Rock, което ще се проведе на Гребната база.

В петък ще свирят Sabaton, а в събота – Judas Priest. Западното платно от бул. „Копривщица“ се затваря и се превръща в паркинг. „В пловдивските хотели от два месеца няма нито едно свободно място за трите дни по време на фестивала“, каза кметът Иван Тотев. Билетите също почти са продадени. В деня на концертите ще има билетен център до Гребната база.

„Пловдивският фест стана известен в Европа. Бяхме принудени да откажем на групи, защото няма къде да ги вместим“, допълни Несторов. През първите два дни той очаква публика от по 15 000 души, а в неделя – 25 000.

Сцената идва от Унгария с 15 тира. Тя е грандиозна – 25 метра дълга и 15 метра в дълбочина. Огромен видеопул с 15 камери ще заснема от всички стран

Вратите за концертите се отварят в 16,30 часа. Хората ще бъдат проверявани за непозволени предмети, а също и билетите им с електронни устройства. След като мине контролът, посетителят ще получава гривна според билета, който си е купил. Тридневният е 150 лева, двудневният – 100, а за неделя е 80 лева.

Нещо като малко рок градче се изгражда на Гребната база. Ще има две кухни за вип артистите и за по-второстепенните. 600 души обслужват събитието. Предвидени са дори стаи за масажи. Ще се продават на няколко пункта безалкохолни, бира и храна. Има и зона за релакс с душове.

„Предполагам, че след концерта Айрън Мейдън няма да останат да нощуват“, каза Несторов. Кметът Иван Тотев призова хората да избягват да ползват коли. Градският транспорт ще работи до 00 часа.

 

- реклама -