Стивън Кени, Република Ирландия
Стивън Кени Снимка: ЕРА/БГНЕС

Република Ирландия смени мениджъра си

Република Ирландия обяви незабавна смяна на мениджъра на националния си отбор. На мястото на Мик Макарти застава досегашния мениджър на младежкия тим Стивън Кени. Макарти бе назначен през ноември 2018-а, като това беше вторият му престой начело.

Кени трябваше да смени Макарти след Евро 2020. Отлагането на турнира заради пандемията от коронавирус обаче доведе до промяна на плановете.

„Футболната асоциация на Ирландия обявява, че и двамата треньори се съгласиха на промяната. Тя е заради смяната на датите на Евро 2020, породена от пандемията от КОВИД-19. Този ход ще позволи на Стивън Кени време за подготовка за плейофа срещу Словакия по-късно през годината“, се казва в изявление.

Именно двубоят срещу Словакия ще бъде първият официален за Кени начело на Република Ирландия. Все още обаче не е ясно кога ще се проведе той. Оригиналната дата бе 26 март. После плейофите бяха преместени за юни. По-рано рази седмица обаче УЕФА ги отложи за неопределена дата. Това това накара ирландците да избързат с назначението на бившия мениджър на Дъндолк.

- реклама -