Иран има тайни оръжия, с които може да потопи американските военни кораби в Персийския залив

Иран може да потопи американските военни кораби в Персийския залив с ракети и тайни оръжия, заяви иранският генерал Мортеза Корбани.

Съединените щати обявиха вчера, че ще разположат допълнителни 1500 войници в Близкия изток с цел защита срещу Иран. Корпусът на революционните гвардейци беше обвинен от Вашингтон, че носи пряка отговорност за нападанията срещу петролни танкери в Залива този месец.

„Америка изпраща два военни кораба в региона. Ако те извършат и най-малката глупост, ще ги изпратим на дъното на морето заедно с техните екипажи и самолети, като използваме две ракети или две нови тайни оръжия“, заяви Корбани.

Според западни експерти Иран често преувеличава възможностите на оръжията си, но има опасения, свързани с иранската балистична програма и с иранските балистични ракети с голям обсег.

„Засилването на американското присъствие в нашия район е много опасно и е заплаха за мира и международната сигурност“, каза иранският министър на външните работи Мохамад Джавад Зариф при посещението си в Пакистан.

„Ние сме на мнение, че рационалните американци и опитните американски командири няма да позволят на радикалните елементи в САЩ да ги вкарат в ситуация, от която изходът ще е много труден“, заяви иранският бригаден генерал Хасан Сейфи.

- реклама -