Херта, инвеститор

Осъждан инвеститор налива 125 млн. евро в Херта

Херта потвърди официално новината на „Шпигел“, че има нов инвеститор в клуба. Столичани казаха, че Ларс Виндхорст ще купи 37.5% от акциите на клуба. Той ще плати за целта 125 млн. евро чрез компанията си Tennor.

В условията на сделката има точка, че Tennor ще купи още един дял – 12.4% от акциите, и то на по-висока цена. Така Виндхорст ще има 49.9% от акциите на Старата дама. Според „Шпигел“ това е най-голямата подобна сделка в историята на Бундеслигата.

Херта: Няма да харчим парите наведнъж

Типично по немски обаче в Берлин си спестиха грандиозните изявления. „Нуждаем се от работа. Това просто е началото на важна тенденция за развитие. Конкуренцията се увеличава и ние сме наясно с този факт. Това партньорство увеличава шансовете ни да играем по-често в Европа. Няма обаче да харчим парите наведнъж. С тях ще увеличим бюджета си за следващите 4-5 години“, обясни спортният директор на клуба Михаел Преец.

Кой е Виндхорст

През 90-те години на миналия век Ларс Виндхорст бе считан за вундеркинг. Неговата първа компания е основана, когато той е на 16 години. Оттогава обаче 42-годишният инвеститор през няколко фалита. Освен това през 2010-а той бе осъден на една година условно и глобен с 108 000 евро за измама.

- реклама -