Паника в Лондон на Черен петък! Евакуираха метростанция след слух за стрелба (ВИДЕО, СНИМКИ)

Паника на метростанция „Оксфорд сиркъс“ в Лондон. Станцията беше затворена, хората евакуирани. След като органите на реда провериха сигнал за стрелба спирката вече функционира нормално. В паниката е пострадала една жена.

От полицията реагираха на ситуацията като на терористичен акт, но не откриха реална заплаха.

Свидетелка разказва, че хората панически са избягали от станцията на метрото. „Хората крещяха и плачеха“, разказва тя. Eдна жена е пострадала при бягането.

Според свидетели паниката е настанала след слухове за стрелба.

Скотланд Ярд пусна съобщение на официалната си интернет страница:

„Към момента полицията не е намерила никакви следи от заподозрени, или доказателства, че са произведени изстрели от огнестрелно оръжие. Полицаите продължават да работят с колегите си от Британската транспортна полиция в района на „Oxford Circus””.

„В момента, в който има нови сведения ние ще ви съобщим“.
Ако сте в някоя сграда, стойте в нея. Ако сте на улицата в близост до „Оксфорд стрийт“ се отдалечете от района. Служителите на реда продължават да претърсват района“.

Очевидци разпостраниха кадри с паническото бягане на хората.

Метростанцията е в сърцето на най-популярната търговска част на британската столица и инцидентът става във вечерните пик часове на т.нар. Черен петък – ден на масови намаления на стоките.

На всички в района е наредено веднага да се приберат в най-близките сгради, защото сигналът, изпратен до полицията, е за стрелба.

Транспортната администрация на Лондон обяви, че метростанцията е затворена, влаковете преминават транзитно и посъветва хората да избягват района. „Оксфорд съркъс“ е най-натоварената станция в цяла Великобритания – през 2014г. тук са преминали над 90 милиона пътници.

- реклама -