Инцидент в забавачка – дете на 2 години е с пукната глава след падане от втория етаж на легло

Опасен инцидент е станал в частна детска занималня в София. 2-годишно дете е със спукана глава. То е паднало от втория етаж на легло. Това заяви майката на детето пред Нова ТВ.

„На 16-ти септември към 13 часа ми се обадиха от яслата, че са извикали линейка, защото детето ми е паднало от необезопасено двуетажно легло. Тъй като работя наблизо, отидох веднага. Не беше ясно линейката кога ще дойде, затова извикахме такси и с него стигнахме до „Пирогов“, разказа Мария Попова.

Детето има 5-6 шева на главата, синина на челото и рана на крака. Медиците са имали съмнения дали не е засегнат и черепа. За щастие са установили, че са засегнати само меките тъкани.

По думите на майката леглото не е било обезопасено.

„Най-вероятно заради суматохата от това, че има прекалено много деца, от персонала са пропуснали, че тя сама се е качила на леглото“, коментира още майката.

Проверка показа, че частната занималня няма регистрация нито в Министерство на образованието, нито Министерство на здравеопазването, нито в Столична община.  Майката е подала сигнал до здравното министерство. Днес се очаква да станат ясни резултатите от проверката.

- реклама -