Инцидент с кортежа на главния прокурор, взрив пред една от колите (Обновява се)

Главният прокурор Иван Гешев е пътувал заедно със семейството си в момента, в който пред кортежа му избухнало взривно устройство, научи NOVA. Обвинител номер 1 и близките му се возели в брониран джип.

По неофициална информация е имало взривно устройство по пътя на кортежа му на пътя София-Самоков. За инцидент с кортежа на главния прокурор Иван Гешев съобщават от МВР, предаде NOVA

По първоначални данни пред една от колите, с която се придвижва Гешев, е избухнало
взривно устройство. Пътят е затворен, извършват се огледи.

Пътят, на който се е случила катастрофата, е планински. На място има засилено полицейско присъствие. По първоначални данни взривът е станал малко след Железница край село Ковачевци.

Повече информация даде главният секретар на МВР гл. комисар Петър Тодоров в 14:30 в Бургас.

От болницата в Самоков са тръгнали две линейки. На място са видели дупка в земята и се връщат, защото е нямало хора и пострадали, каза директорът на болницата д-р Ковачка.

Премиерът Донев свиква всички служби заради инцидента с Иван Гешев. Главният прокурор е бил в основния автомобил в коретажа, не е пострадал Източници от разследването посочват, че са намерени множество осколки, което значи, че е бил мощен взрив, а не просто за сплашване.

Инцидентът е стана около 11,45ч. При инцидента няма пострадали. Това каза главният секретар на МВР Петър Тодоров дава по повод ситуация с главния прокурор Иван Гешев. По случая са вдигнати всички сили. Сформиран е  и щаб с всички служби на МВР, както и представителите на НСО и ДАНС.

По неофициална информация е имало сигнал за поставено взривно устройство на пътя, откъдето е трябвало да мине кортежът.

Очаквайте подробности!

- реклама -
error: Съдържанието е защитено