Инцидент с хърватския президент! Прилоша й по време на служба

На хърватската президентка Колинда Грабар Китарович й прилоша днес по време на католическа меса в катедралата в Загреб по повод националния празник Ден на държавността, съобщи информационният сайт Индекс.

На месата, отслужена от кардинал Йосип Божанич, освен президента присъстваха и председателят на парламента Гордан Яндрокович и премиерът Андрей Пленкович.

По време на службата Грабар Китарович се почувствала зле и се наложило да излезе от храма.

Нейният говорител съобщи, че вероятно прилошаването се дължи на проблеми с вратните прешлени, от които страда от няколко месеца.

Хърватия отбелязва днес 26 години от обявяване на независимостта си от бивша Югославия. Преди месата Грабар Китарович честити празника на хърватския народ и заяви, че задачата на Хърватия е да изгради модерно и прогресивно общество, в което всеки гражданин има сигурно бъдеще и възможност да постигне това, към което се стреми.

По-рано днес турският президент Реджеп Ердоган припадна по време на молитва в джамията Мимар Синан в истанбулския район „Аташехир”. Той съобщи, че се почувствал зле заради нивото на кръвната захар, но бързо се е съвзел.

- реклама -