интерпол

Български трафикант на емигранти сред 10-те най-търсени от Интерпол

Интерпол издирва българин за трафик на емигранти. Кольо Георгиев Колев, за който по-рано ви съобщихме, че се търси от унгарските власти, вече е в списъка с най-издирваните лица на Международната криминална полиция.

Операцията на Интерпол е под кодовото название „Инфра хидра“ и е насочена срещу организаторите на нелегалната миграция в Европа.

45 – годишният българин е издирван за незаконен трафик на афганистанци към Австрия, през България, Румъния и Унгария. Посочва се още, че неговото превозно средство е замесено в пътен инцидент, при който са загинали двама емигранти.

емигранти
33 годишния Амер Тхрон, прекарвал емигранти през страната ни

Освен Кольо Колев, още едно име от списъка е свързано със страната ни. Иракчанинът Амер Тхрон, който е обвинен в трафик емигранти през българската граница.

Заснемане756

Останалите в списъка на десетте най-издирвани от Интерпол фигурират Мариана Кручереску, призната за виновна в създаването на престъпна групировка, която за 3 хил. евро е превозвала мигранти през границата между Унгария и Австрия, Ван Вин Нгуен, която е замесена в трафик на хора от Виетнам в Европа и афганистанецът Ян Абдула – също обвинен в превоз на емигранти и подправяне на документи.

По време на операцията вече са извършени 57 ареста. Организацията е публикувала и списък с издирвани 180 души от 31 държави.

- реклама -