Гърция
сн. БГНЕС

Интензивен е трафикът на граничните пунктове с Гърция

Интензивен е трафикът на граничните пунктове с Гърция, Сърбия, Румъния и Турция. Трафикът на някои от граничните пунктове с Гърция, Сърбия, Румъния и Турция е интензивен тази сутрин. Това съобщиха от пресцентъра на Главна дирекция „Гранична полиция“ на своя уеб сайт.

На граничния контролно-пропускателен пункт

(ГКПП) „Кулата“ трафикът на товарни автомобили е интензивен. От „Гранична полиция“ препоръчват на гражданите, които пътуват към и от Гърция, да използват за преминаване освен ГКПП „Кулата“ и ГКПП „Маказа“, и останалите пунктове на българо-гръцката граница – ГКПП „Илинден“, ГКПП „Златоград“, ГКПП „Ивайловград“ и ГКПП „Капитан Петко войвода“. През гранични пунктове „Маказа“, „Златоград“ и „Ивайловград“ могат

да преминават само леки коли и микробуси.

Трафикът е интензивен на вход за леки автомобили на ГКПП „Калотина“, съобщиха още от дирекцията. Граничните проверки се извършват на осем работни места за влизащи леки коли, което е пълният капацитет на пункта. На „Калотина“ се извършват строително-монтажни дейности, които налагат временно стесняване на пътните платна и реорганизация на движението на преминаващите превозни средства.

За да избегнат интензивния трафик,

„Гранична полиция“ съветва пътуващите да използват и останалите пунктове на българо-сръбската граница: ГКПП „Брегово‘, ГКПП „Връшка чука“, ГКПП „Стрезимировци“, ГКПП „Олтоманци“.

На изход към Румъния трафикът е интензивен за товарни автомобили граничните пунктове „Кардам“ и „Дунав мост Видин“. До 18 август Национална компания „Пътна инфраструктура“ на Румъния ще извършва дейности по поддръжка на пътните платна на трасетата за товарни автомобили на ГКПП „Гюргево“, влизащи в Румъния.

Движението на товарни автомобили

на ГКПП „Русе“ при излизане от България се осъществява на старите трасета. Тази временна организация, предвид по-малкия брой трасета за преминаване, ще доведе до известно увеличение на времето за изчакване за излизане от България и влизане в Румъния.

Преминаването през съвместните гранични пунктове „Кайнарджа“/ „Липница“ и „Крушари“/ „Добромир“ се осъществява съгласно договореното

работно време от 8:00 до 20:00 часа.

Трафикът е интензивен на вход и на изход за леки и товарни автомобили на ГКПП „Капитан Андреево“ на българо-турската граница.

Движението през пунктовете с Република Северна Македония е нормално.

- реклама -