Интензивен е трафикът на ГКПП „Кулата“

Интензивен е трафикът от тежкотоварни камиони на излизане от страната към Гърция. Натоварен е пункт „Кулата“. От полунощ южната ни съседка възстанови пропускането през „Илинден“ – „Ексохи“, но само за товарни автомобилии само след предоставяне на QR код от страна на шофьорите.

Възстановено е пропускането на товарни автомобили през ГКПП „Капитан Петко войвода“ – „Орменион“ в двете посоки. На ГКПП „Маказа“ – „Нимфея“ се пропускат лекотоварни автомобили до 3,5 тона. На ГКПП „Маказа“- „Нимфея“ и ГКПП „Капитан Петко войвода“- „Орменион“ гръцките гранични власти не пропускат пътуващи от 23:00 ч. до 07:00 ч. в двете посоки, независимо от тяхната националност. През ГКПП „Ивайловград“- „Кипринос“ гръцките гранични власти не пропускат в двете посоки никакви превозни средства.

Влизането на туристи в Гърция е възможно само през ГКПП „Кулата“ – „Промахон“ с отрицателен резултат на РCR тест за коронавирус, направен през последните 72 часа преди пристигането. Документът трябва да е на английски език, да съдържа име и фамилия, номер на паспорт или лична карта. Туристите могат да влизат в България на граничните пунктове „Кулата“ и „Маказа“.

На ГКПП Русе на границата с Румъния трафикът е нормален. В Румъния се пропускат български граждани без да им бъде налагана карантина. Временно е преустановено от румънска страна преминаването на хора и автомобили на граничните пунктове, съпределни на българските „Кайнарджа“ и „Крушари“. Транзитните товарни автомобили могат да преминат българо-румънската граница само през ГКПП „Русе“ и ГКПП „Видин“. Товарните автомобили, които превозват стоки от и за Румъния, може да преминават и през останалите функциониращи пунктове на българо-румънската граница.

На ГКПП Калотина на границата със Сърбия трафикът също е нормален. Българските граждани, които влизат на територията на Сърбия, трябва да представят задължително отрицателен PCR-тест за наличие на вируса SARS-CoV-2, не по-стар от 48 часа, издаден от национална референтна лаборатория. Ако преминават транзитно, могат да влязат в страната без да притежават отрицателен тест.

На границата ссъс Северна Македония трафикът е нормален. Българските граждани могат да пътуват до Република Северна Македония без ограничения.

На границата с Турция на ГКПП Лесово трафикът е нормален. Българските граждани могат да пътуват до Турция без ограничения. От Гранична полиция не дават информация за преминаването тази сутрин на основния пункт с Турция – ГКПП Капитан Андреево – Капъкуле.

- реклама -