институт "Роберт Кох", България, Covid-19

Институтът „Роберт Кох“: България вече не е в „зоната с висока честота“ на Covid-19

България вече не е в „зоната с висока честота“ на Covid-19.

Това показва анализът на германския институт за изследване на заразните болести „Роберт Кох“.

Страната ни бе в тази категория през последните два месеца, но от 2 май вече е в графата „рискови зони“, тъй като заболеваемостта вече не е толкова висока.

В тази категория през новия период са още Австрия, Белгия, Гърция, Дания, Чехия и др. България се счита за зона с допълнителен риск заедно с Чехия и Норвегия.

Институтът „Роберт Кох“ дели света на „зони на безпокойство“, „зони с висока честота“, „рискови зони“ и региони, които вече не се считат за рискови зони. Те влизат в сила от 2 май 2021 г., в 0:00 сутринта.

Нови райони с висока честота (райони с особено висок риск от инфекция поради особено голям брой случаи са): Франция – департамент Мозел, Литва и Монголия

Регионите, които вече не се считат за рискови области са: Обединено кралство Великобритания и Северна Ирландия – отвъдморската територия Британски Вирджински острови вече не се считат за рискови зони.

По принцип чужденците, които влизат или се връщат от чужбина и са останали в рискова зона през последните десет дни преди влизането в страната, са длъжни да се подложат на десетдневна карантина веднага след влизането в страната. Освен това лицата, които влизат в Германия, трябва да се регистрират преди пристигането си.

Пълният анализ на института вижте тук

- реклама -