Инспекцията по труда проверява фирмата, складирала отпадъци под АМ „Струма“

Инспекцията по труда в Кюстендил проверява дупнишката фирма „Феникс Дупница“, след като 37-те й работници са в престой по вина на работодателя. Това съобщи директорът на инспекцията в Кюстендил Валентин Златински.

„Предстои да бъде уточнено дали престоят на работниците е регламентиран, дали те са получили заповед за него и дали ще получат възнаграждения“, посочи Златински. Не е ясно и дали дупнишкото предприятие ще възстанови дейността си.

Златински каза още, че до този момент работещите във фирмата не са имали проблеми, свързани със забавяне или неизплащане на трудови възнаграждения.

В понеделник Районният съд в Дупница пусна собственика на „Феникс Дупница“ Кольо Илиев под парична гаранция от 10 000 лв.

67-годишният собственик на фирмата за вторични суровини се предаде в полицията на 7 февруари след три денонощия полицейско издирване. Търсенето му беше свързано с връчването на издаден от РИСОВ-Перник акт за принудителна административна мярка – незабавно прекратяване на дейността на фирмата.

Районната прокуратура в Дупница води досъдебно производство срещу Илиев заради натрупаните в близост до моста на магистрала „Струма“ отпадъци.

- реклама -