Лайън еър самолет катастрофа, Индонезия

Индонезийски самолет катастрофира минути след излитането си – Снимки

Пътнически самолет със 188 души на борда се е разбил в Индонезия.

„Боинг 737” на индонезийската компания „Лайън еър” е изпълнявал полет от Джакарта за остров Суматра. Изчезнал е от радарите само 13 минути след излитането си. Местни лодкари са го видели да се разбива в морето.

На борда му е имало 178 пътници, 3 деца и 5-ма души екипаж. Започнала е спасителна операция. Спасителите са намерили отломки от падналата машина – сред тях седалки, спасителни жилетки и мобилни телефони.

Самият самолет вероятно е потънал на около 35 метра дълбочина. Машината е била нова и е била в експлоатация от август, а двамата пилоти имат общо 11 000 летателни часа, съобщиха от „Лайън еър”. Причините за катастрофата се изясняват.

Командирът на самолета  е поискал разрешение за аварийно кацане, почти веднага след излитането от летището в Джакарт. Това съобщи официалният представител на Главното управление за гражданска авиация на Индонезия Синду Рахаю.

Според него „екипажът е поискал да се върне обратно на летището, след което връзката прекъсва, а лайнерът изчезва от екрана на радарите“.

„Лайън еър“ е най-големият нискобюджетен превозвач в Индонезия. Компанията заема едно от последните места в международните класации на авиокомпаниите по безопасност.

- реклама -
error: Съдържанието е защитено