индиец
кадър: NOVA

Индиецът от аварийно кацналия в София самолет бе агресивен и в съдебна зала

Индиецът Сид Сингх, заради когото самолет бе приземен аварийно на столичното летище остава в ареста. По-рано се наложи той да бъде отстранен от Съдебната зала. Причината – мъжът прояви словесна агресия и отказа да запази мълчание, за да се гледа делото.

Сингх е обвиняем за това, че 6 март по време на полет от Париж към Делхи е проявил агресия към екипажа и пътниците в самолета на „Еър Франс“ и опитал да нахлуе в пилотската кабина. Поради тази причина машината беше аварийно приземена в София.

От прокуратурата подчертаха, че Сингх е буйствал, проявил е агресия като нападнал пътници от салона и член на екипажа. Вследствие на действията му капитанът на самолета приел решение да отклони полета и да извърши извънредно приземяване на летище София.

Към настоящия момент са разпитани свидетели на случилото се – командир на полета и членове на екипажа. В показанията си те заявяват, че чужденецът демонстрирал непристойно поведение към пътниците, поради което му била направена забележка. След това индиецът се насочил към пилотската кабина, удрял по стените й, нападнал един от пилотите.

Предстои Софийска градска прокуратура да поиска от съда назначаване на съдебнопсихиатрична експертиза на обвиняемия.

През юни 2019 г. Сингх е бил на психиатрично лечение в Индия. Това се казва в мейл, изпратен от Психиатричен център в Индия до посолството на азиатската държава в София.

 

- реклама -