Индианци погребаха живо бебе, то оцеля след 7 часа под земята – ВИДЕО

Новородено от индианско племе в Бразилия оцеля, след като е било погребано живо от семейството си и останало 7 часа под земята, предаде БТА, позовавайки се на Франс прес

Медицинска сестра предупредила полицията, след като видяла, че бебе от женски пол било погребано малко след раждането му в обитавания от много туземци национален парк Шингу в щата Мато Гросо.

Властите направиха публично достояние видео, на което се вижда, че полицаи копаят в пясъка нощем, за да открият новороденото, чиято пъпна връв все още била увита около тялото му.

Прабабата на бебето, която е член на племето камаюра, бе задържана

„Започнахме разследване, за да установим дали става дума за убийство на дете, или въпросната жена е помислила, че детето е родено мъртво – заяви прокурорът Пауло Роберто ду Прадо. Макар че е прекарало 7 часа под земята, детето се чувства добре, увери той.

То било отведено в Куяба – административния център на Мато Гросо, за да бъде хоспитализирано в интензивно отделение за новородени.

Следователи са ползвали услугите на антрополог и психолог, за да разпитат и други членове на семейството на новороденото. Семейството му уверило, че бебето паднало на главата си, след като майка му го родила в тоалетна, но полицията поставя под съмнение тази версия.

„Тъй като бащата отказва да признае, че детето е негово, а майката е само на 15 години, подозираме, че двамата са се опитали да убият новороденото“, поясниха от полицията.

- реклама -