Николай Димитров
сн. 24 часа

Импровизиран митинг в Несебър в защита на кмета Николай Димитров и решението на ЦИК

„Пазете Несебър, ние може да отсъстваме за няколко дни, но вие пазете града ни“.

С тези думи се обърна преди минути независимият кандидат-кмет на Община Несебър Николай Димитров пред стотина свои съграждани, които се събраха на импровизиран митинг в стария град, съобщи „24 часа“.

Поводът е новината от днес, че ЦИК е разрешила на Специализираната прокуратура да повдигне обвинения и да задържи за 72 часа кметът на Несебър Николай Димитров, кандидат-кметът за Свети Влас Атанас Япаджиев и още трима кандидати за общински съветници.

Адвокатът на Димитров Петър Атанасов обясни, че засега той и клиентът му разполагат само с разпечатка на разрешението на ЦИК. Според защитника, в това решение не се заличава кандидатът за кмет Николай Димитров, а се сваля неговия имунитет и той може да бъде разследван.

„Винаги печеля изборите със 7000-8000 гласа, как си представят някои, че могат да се купят толкова гласове. Вижте как се развива Несебър. Явно някой иска нашия град, неудобни сме, но винаги съм казвал, че частно-корпоративни интереси няма да влязат в Несебър, докато съм кмет. Нека да има законност и проверки, но за всички, а не по този начин. Научаваме от интернет и социалните мрежи какво се случва, че щели да ни арестуват, щели да ни обвиняват. Вече се чудя в каква държава живеем“, заяви Димитров и се обърна към съгражданите си, че дори и да отсъстват за малко пак ще се върнат в Несебър.

Думите му се приемаха с овации и възгласи с теб сме.

„Очаквахме нещо подобно. Кой ще плати за стреса, който бе причинен на семейството ми и на малката ми дъщеря„, попита пред насъбралото се множество кандидатът за общински съветник Петър Тодоров, който е от петимата с предстоящи обвинения.

„Нека да отложат изборите тогава и да направят проверка на всички кандидати за общински съветници“, допълни той.

- реклама -