Арчи кралица Елизабет Меган Хари

Името на сина на Хари и Меган е… Арчи

Арчи Харисън Маунтбатън- Уиндзор е името на сина на херцога и херцогинята на Съсекс.

Името беше съобщено след като осмият правнук беше представен официално на кралицата и херцога на Единбург.


В официалното съобщение не се споменава потенциална кралска титла за Арчи.

По-рано днес Меган и Хари споделиха пред медиите първите си впечатления като родители. И двамата изглеждаха много щастливи от появата на първата си рожба и се похвалиха с благия характер на бебето.

Новороденият Арчи е седми в списъка с наследници на британската корона, но няма веднага да стане принц. Най-вероятно той ще носи титлата херцог на Съсекс, тъй като е първородното мъжко дете на двойката.

син

Фамилията Маунтбатън е британският превод на германската фамилия Батенберг, от която е и първият български княз управлявал нашата страна след освобождението от турско робство през 1878 г. Неговите двама братя сключват през 80-те години на 19 век успешни бракове с дъщерите и внучките на кралица Виктория /1838-1901 г./. Принц Филип, сегашният съпруг на кралица Елизабет Втора, по майка принадлежи също към фамилията Маунтбатън/Батенберг.

Фамилията Уиндзор е въведена в разгара на Първата световна война, с нея британската кралска фамилия къса с германската династия Сакс-Кобург-Гота, от която са българските царе до 1946 г.

 

- реклама -