Имало е още четири опита за убийство на Емилиян Гебрев, два от тях – в чужбина

Прокуратурата е установила още четири опита за покушение по отношение на Емилиян Гебрев – различни от опита за отравяне, който разследва. Установено е, че два от тези опити са станали извън пределите на България, без Емилиян Гебрев да е заявявал за тяхното извършване.

Обвинените за опита за убийство на бизнесмена Емилиян Гебрев са се придвижвали с фалшива самоличност.

Това става ясно от съобщение на прокуратурата, свързано с опита за убийство на Емилиян Гебрев, Христо Гебрев и В. Т. Софийската градска прокуратура повдигна задочни обвинения на три лица – руски граждани.

Това са Сергей Викторович Павлов /SERGEY VIKTOROVICH PAVLOV/,

Сергей Вячеславович Федотов /SERGEY VIACHESLAVOVICH FEDOTOV/

и Георги Горшков /GEORGI GORSHKOV/.

В хода на разследването е установено, че посочените лица никога не са предприемали пътувания извън страната си под действителната им самоличност.

През годините същите са ползвали различни международни паспорти с фалшива самоличност.

За обвиняемия Сергей Викторович Павлов е установено, че същият е ползвал самоличността на лице с инициали С.В.Л. За обвиняемия Сергей Вячеславович Федотов е установено, че същият е ползвал и самоличността на лице с инициали Д.В.С. За обвиняемия Георги Горшков е установено, че същият е ползвал самоличността на лице с инициали Е.А.Г. Понастоящем и тримата, привлечени като обвиняеми, живеят в гр. Москва, Русия.

- реклама -