Снимка: БГНЕС

Има жертва при взрива във Варна, 7 души са в болница: Издирват бивш полицай- ВИДЕО, СНИМКИ

Взривът, станал в жилищен блок във варненския квартал „Владислав Варненчик” рано тази сутрин, взе жертва. 7 души са в болница, общо 18 са преминали през токсикология.

 Открито е тялото на 53-годишната жена, която живеела в съседния апартамент, за съжаление тя е починала.

По непотвърдена информация бившият полицай е взривил апартамента, който е собственост на жената, с която живеел на семейни начала. Двойката имала сериозни проблеми.

варна врив жертва блок
Снимка: БГНЕС

4 жени и 3 деца са настанени в болница. Общо 18 души са преминали през токсикология, съобщиха властите, съобщи на брифинг на мястото на инцидента окръжният прокурор на Варна Красимир Конов.

варна врив
Снимка: БГНЕС

Със сигурност взривът не е предизвикан от бойлер или газова бутилка. Според съседи жената се изнесла от жилището преди повече от месец, а от десетина дни 66-годишният мъж си изнасял багажа, но се заканвал на жената.

варна взрив
Снимка: БГНЕС

Полицията издирва собственикът на апартамента, където е станал взрива.

Според първоначалните информации в апартамента са се съхранявали взривоопасни вещества.

варна вриз
Снимка: БГНЕС

Красимир Конов съобщи, че издирваният мъж е бивш служител на полицията.

„Благодаря на колегите от пожарната, които много своевременно са реагирали. Вероятно не става въпрос за взрив на газова бутилка, тъй като една газова бутилка пожарникарите са свалили от апартамента и тя не изглежда да е взривявана. Вероятно е съхранявано взривоопасно нещо в апартамента от собственика, който в момента на взрива не е бил вътре”, съобщи по-рано кметът на Варна Иван Портних.

варна врив
Снимка: БГНЕС
варна врив
Снимка: БГНЕС
- реклама -