Тошко Йорданов, ИТН

„Има такъв народ“ канят на консултации през уикенда всички партии без ГЕРБ

След като в петък проведоха 1-часова среща с „Демократична България“ от „Има такъв народ“ отправиха покана за консултации през уикенда към всички останали парламентарно представени партии без ГЕРБ.

Срещите ще се проведат в сградата на Народното събрание. От партията увериха, че за имена и постове няма да преговарят, а за идеи.

„Изправи се БГ! Ние идваме!“ са поканени за консултации в събота от 11:00 ч., а БСП – от 14:00 ч.

В неделя за 11:00 ч. пък е отправена покана и към ДПС.

До момента е ясно, че на разговорите ще се отзоват от „БСП за България“ и „Изправи се БГ! Ние идваме“.

В петък се проведоха консултациите при президента Румен Радев. Всички партии се явиха, с изключение на ГЕРБ-СДС.

Консултациите започнаха с най-голямата група, а именно – „Има такъв народ“.Те обещаха да предложат правителство, но предупредиха, че това ще стане, само ако поканените на разговори партии направят компромиси и се обединят около общи приоритети. В противен случай, не изключиха нови избори.

От своя страна президентът Радев настоя този път да бъдат изчерпани всички възможности за съставяне на правителство. „Нека да не бързаме с формулата: Нямаме обща визия, нямаме общи цели, нямаме общи приоритети. Отиваме на предсрочни избори. Има неотложни задачи, които не могат да бъдат решени от служебен кабинет, има важни неща, които изискват наличието на парламент“, апелира държавният глава.

- реклама -