документацията , Вера Су, кораб, унищожена,

Има съмнения, че част от документацията на „Вера Су“ е манипулирана

Има съмнения за унищожаване или манипулиране на част от документацията на кораба „Вера Су”. Това каза на брифинг пред журналисти следовател от Националната следствена служба, който трябва да се качи на борда на кораба за оглед. Това обаче ще се случи сако ако времето в района позволява.

По думите на следователя има подозрения, че морякът, който е бил на вахта в нощта на инцидента, е заспал. По информация на БНТ по време на разпита той не е отрекъл това.

„Според досега събраните доказателства най-вероятно до инцидента се е стигнало след заспиване на вахтения в рамките на 15-20 минути“, каза следователят.

И допълни:

„Преди брега е трябвало да завие на ляво, но е продължил направо”, обясни следователят.

Той беше категоричен, че ще се направи пълен оглед на кораба. Ще се инспектира и дали има манипулация на уредите за управление.

В огледа ще участват и техници, които познават техниката, с която е управляван корабът. Целият оглед ще бъде заснет на видео, каза още следователят.

По думите му и по данни на „Морска администрация“ замърсяване в района на кораба няма, но това тепърва ще се потвърждава.

Очаква се екип на националното следствие, представители на „Морска администрация“, „Аварийно-спасителна дейност“ да направят първи опит за качване на борда на кораба в 15 часа днес. Ако времето не позволява, огледът ще ббъде отложен.

Кум момента скоростта на вятъра в района на Камен бряг е 60 мк/ч, а вълните са високи 2-3 метра.

- реклама -