Има неща, които не се понасят! Протестърка прави внушения, че Борисов е фашист

Протестърски постове в социалните мрежи разпространяват недопустими внушения, с които определено прекаляват в преекспонирането и фантазията.  Извадени от контекст думи на премиера циркулират в пространството,  с което правят внушения далеч от здравия разум.  При днешната си инспекция на участък от АМ Европа., Борисов каза: Работата носи свобода, работата носи удоволствие, работата носи живот – взима заплати, храни семейство.

„Скандалният“, цитат е повод за оставка, развълнуваха се различни групи.  Фразата някога „работата носи свобода“ – Arbejt machts frei е изказана от Хитлер.

Целият цитат на Борисов е:

Здравите да се връщат на работа, защото тук има още един психологически проблем. 16-17 дена лечение и ако го удариш още един път с карантина, още един път му забраниш да излиза, на него ще започне да му става месец, месец и нещо. Хем не е работил, хем физически и психически се е мъчил как да се справи и като не може да излезе да диша въздух, да си върши работата, тогава ще загубим хората.

Много деликатно и много разчитам на докторите. Човек по човек. Който е здрав – да отиде да работи. Работата носи свобода, работата носи удоволствие, работата носи живот – взима заплати, храни семейство.

 

 

 

- реклама -