детска градина частни детски градини, такси, услуга,

Има ли насилие в столична забавачка?

„Синини по лицето и ръцете на дете на година и половина. В това състояние взехме сина си от ясла миналия четвъртък”.

С тези думи родители от София потърсиха NOVA. По техни думи детето им е било удряно и дърпано от възпитател.

Има и кадри от въпросната случка, които обаче ни бяха отказани, тъй като достъп до тях имат само полицията и ръководството на детското заведение.

Оказва се, че за последните три месеца в 17 ОДЗ „Мечо Пух“ в София, това е трети пореден случай, при който има инцидент с дете.

Последният е от 16 юни. „Когато отидох да взема сина си от детска градина, бях посрещнат от медицинакста сестра на смяна с думите, че детето ми е захапало 4 деца.

Попитах какво е провокирало детето да извърши това, защото до момента не е проявявало подобна агресия. Отговориха ми, че е имало конфликт с друго дете.

Когато излязохме навън със сина ми го огледах – видях червeни петна по бузите му и други наранявания.

Тогава се свързах с директорката, за да видя записите от камерите в помещението“, разказа Атанас Йончев, родител на момченце.

„На кадрите, които изгледахме заедно със заместник-кмета, се вижда, как детето ни бива влачено за ръката. Когато той се опитва да избяга – бива влачен по корем.

След това го затварят в помещението, в което раздават храна.

Детето ми е травмирано – психически и физически. Физически ще оздравее, но плаче посред нощ, буди се с крясъци“, разказва майката на детето г-жа Йончева.

- реклама -