пакети

Има арестуван във връзка с подозрителните пакети в САЩ

Има арестуван във връзка с подозрителните пакети в САЩ, съобщиха официалните власти.
За момента световните агенции не дават повече подробности за самоличността на задържания или за мотивите му.
„Можем да потвърдим, че имаме един задържан“, заяви говорителка на американското министерство на правосъдието в Туитър, уточнявайки, че по-късно ще има пресконференция по случая.
Според някои американски медии заподозряният е в ареста във Флорида за разпит.

Междувременно, малко по-рано днес бяха открити още два нови подозрителни пакета. Според Ройтерс с това общият брой на тези пратки, адресирани до противници на президента Доналд Тръмп и видни демократи, е достигнал 12.

ФБР съобщи, че във Флорида е бил открит подозрителен пакет, изпратен до сенатора демократ от Ню Джърси Кори Букър, остър критик на Тръмп.

Той е бил намерен в център за преразпределение на пощенски пратки във Флорида, северозападно от Маями.

Министърът на вътрешната сигурност Кирстен Нилсен каза, че поне някои от пакетите са били изпратени именно от югоизточния американски щат.

пакети

В пощенски клон в Ню Йорк е бил открит подозрителен пакет, адресиран до бившия директор на националното разузнаване Джеймс Клапър и изпратен до телевизия Си Ен Ен, съобщи американската медия.

Общо 12 такива подозрителни пакета бяха открити в САЩ от понеделник. Всички техни адресати, сред които са милиардерът Джордж Сорос, бившите президенти на САЩ Барак Обама и Бил Клинтън и ексдържавният секретар Хилари Клинтън, са видни демократи и критици на Тръмп. Те освен това често са критикувани от консервативните десни кръгове.

До момента никой не е поел отговорност за пратките.

- реклама -