Илон Мъск платил 1 млн.$ за стар автомобил, вдъхновил новия Cybertruck на Tesla

Компанията Tesla на Илон Мъск произвежда най-иновативните нови автомобили в света, но самият той си пада повече от всичко по ретро колите.

Наскоро милиардерда купи за 1 млн. долара стария автомобил на американско семейство, за който те платили само 100$.

Всъщност това, което прави Lotus Esprit от 1976 толква ценна е, че тя е била снимана в един от филмите за Джеймс Бонд – „Шпионинът, който ме обичаше“. Автомобилът е използван за една от най-ярките екшън сцени в киното, превръщайки се от кола в подводница, която изстрелва ракети под водата. Мнозина смятаха, че последния хитов модел на Tesla – Cybertruck е вдъхновен от филма „Завръщане в бъдещето“. Мъск обаче призна по-късно, че всъщност инспирацията е дошла именно от Джеймс Бонд и и неговия супер автомобил.

Необикновената история на една кола за милиони

През 1989 семейство от Лонг Айлънд участват в търг, на който всички предлагани вещи са тайни. Те плащат 100 долара за съдържанието на гараж, пълен с вехтории. Именно там обаче се крие находката, която променя живота им. Под няколко стари одеала те откриват ретро автомобила, който по-късно се оказва, че е бил част от снимките на Джеймс Бонд.

Семейството правят някои козметични подобрения по колата и в продължение на 20 години я пазят за себе си. Едва през 2013 те решават да я продадат на търг. Купувачът е таен и директно им предлага 1 млн. долара за техния Lotus Esprit от 1976 година.

Познайте кой се оказва купувача? Разбира се Илон Мъск. „За мен това беше нещо невероятно. Като дете докато живеех в Южна Африка бях луд по филмите на Джеймс Бонд. Непрестанно превъртах сцената, в която колата се превръщаше в супер подводница и това ме изумяваше. Тогава никога не съм си помислял, че един ден мога да притежавам този автомобил“, споделя след години милиардера.

- реклама -