Илон Мъск освободи финансовия директор на „Тесла“, компанията на загуба

Финансовият директор на американската компания „Тесла“, занимаваща се с производство на електромобили, Дипак Ахуджа ще напусне своя пост през тази година. Това съобщи президентът на компанията Илон Мъск по време на телефонна конференция.

Той отбеляза, че „това няма да се случи незабавно“. Ахуджа ще продължи да заема своя пост в течение на „още няколко месеца“, а след това, вероятно, ще стане старши съветник. Новият финансов директор на „Тесла“ ще стане Закари Кирхорн, който по рано беше вицепрезидент на компанията по финансовите въпроси, съобщава Си Ен Би Си.

Ахуджа е най-дълго работилият топ мениджър в „Тесла“ – около 11 години. През 2015 г. той е напусна, но след това отново се върна в нея през 2017 г.

„Тесла“ представи вчера своя корпоративен отчет за изминалата година. Според неговите данни загубите за 2018 г. са достигнали 976 милиона долара.

„Тесла“ е основана през 2003 г., нейната централа се намира в американския град Пало Алто, щат Калифорния. Първоначално е специализирана в производството на електромобили, но по-късно започва да произвежда слънчеви батерии и друго енергийно оборудване.

- реклама -