Илияна Йотова, Румен Радев, коронавирус

Илияна Йотова: Цветът на нацията ни издигна за втори мандат

По думите на Илияна Йотова инициативния комитет, който снощи издигна кандидатурите на Радев и Йотова за втори мандат, е цветът на нацията. В предаването „Лице в лице“ тя допълни, че всеки един от тях тежи на мястото си, като голяма част от тях познавала лично. Относно твърденията, че сред учредителите има бивши агенти на Държавна сигурност, Йотова заяви:

„Нека някой да излезе и да каже: „Ти не си достоен да влезеш в политиката или ИК, защото си доносник“. Когато говорим с такива определения е хубаво всеки да погледне собствения си двор“.

Относно необявената официално подкрепата от БСП, вицепрезидентът заяви, че е запозната с процедурите в столетницата и добави, че в ИК са влезнали членове на социалистите. Според нея левицата няма да издигне друга кандидатпрезидентска двойка. Тя определи като невярна и опит за разединение на лявото пространство информацията, че пратеници на президента Румен Радев са се опитвали да отцепят структури от БСП.

По думите ѝ най-вероятно с президента Радев са допуснали грешки при някои техни решения, но отхвърли обвиненията, че вината за несъставяне на кабинет в последните две Народни събрания е на Радев.

 

- реклама -