Илияна Йотова: Ние имаме мнение, а не търсим конфронтация

Илияна Йотова, патриарх Кирил, президент, Радев, реакция

„Дълги години президентството беше патерица на изпълнителната власт. Така хората отвикнаха да чуват гласа на българския президент. Затова сега се получава впечатлението, че търсим конфронтация, а ние просто имаме мнение по всеки важен въпрос.“

Това заяви пред Нова телевизия вицепрезидентът Илияна Йотова. Имаме много ограничения според Конституцията, но пък никой не може да ни отнеме правото на мнение, уточни тя.

президент назначение съветник външна политика вероника орбецова Консултативен съвет по национална сигурност Радев съболезнования катастрофа Микре среща Румъния Австрия България

Йотова категорично отказа да коментира темата с покупката на нови изтребители за армията ни. Тя каза само, че няма основание да не вярва на преценката на президента.

„Не искам да съм един от онези хора, които за едно денонощие станаха експерти по темата. Това не е сериозно. Но у нас много лесно се раздават квалификации. Ако не си съгласен с мнозинството, веднага те упрекват в лобизъм”, заяви Йотова.

„Ромският въпрос няма да се реши с насилствени мерки и събаряне на къщи”, коментира Йотова казуса „Войводиново“

„За мен въпросът с политическата партия много отдавна е решен. Аз съм кандидатура на БСП, човек с леви убеждения. На мен не ми трябва никаква нова формация. Що се отнася до това дали президентът трябва да прави нова партия, смятам, че през изминалите две години Румен Радев показа, че е държавният глава на Република България”, заяви Йотова.