Илияна Йотова: Дали вот 2 в 1 е най-доброто, ще видим на изборите

Дали вот 2 в 1 е най-доброто, ще видим на изборите. Но вчера президентът Радев беше категорично прав – така се спестяват много усилия и много пари от бюджета. Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова в студиото на „Денят започва“ с Георги Любенов. За първи ще видим президентски и парламентарни избори – прецедент в най-новата история на България, допълни Йотова. Ще бъде трудно и в кампанията, една смесена кампания, смята вицепрезидентът.
Всичко си имаме много отдавна – така отговори тя на въпроса дали с държавния глава вече се готвят за изборите и са сформирали щаб.

Не чувстваме заплаха нито от г-н Йордан Цонев, нито от който и да е друг политически лидер, защото ние търсим подкрепа от хората, от гражданите. Смятам, че ние с г-н Радев ще получим подкрепата на българските социалисти, каза още вицепрезидентът Илияна Йотова.

Тя коментира и евентуален политически проект на министрите от служебното правителство Асен Василев и Кирил Петков. Досега не съм чула някой от тях двамата да излезе и да каже „аз правя партия“, заяви Йотова. Вицепрезидентът допълни, че поддържа много тесни контакти с хора от БСП и със структури на партията и не е чула сред тях да има тревога от хипотетичен нов проект.

Дали ще има промени в следващия служебен кабинет – това е работа на президента, той ще направи преценката, подчерта Илияна Йотова.

- реклама -