Илия Груев върна Дуисбург във Втора Бундеслига

Българският треньор Илия Груев постигна сериозен успех, след като върна германския Дуисбург във Втора Бундеслига. Българският специалист, чийто помощник е друг наш сънародник – Йончо Арсов, изпълни поставената в началото на сезона цел кръг преди края на шампионата в Трета лига. Мечтаното завръщане на “зебрите” стана факт след победа с класическото 3:0 като гост Фортуна Кьолн.

“Златните” попадения на “Зюдщадион” реализираха Андреас Вийгел в добаването от главния съдия продължение на първата част, Кингсли Онуегбу в 72-ата и Симон Брандщетер в 90-ата минута. Със спечелените три точки Дуисбург събра 65 в актива си и вече няма как и на теория да бъде изместен от едно от двете първи места в Трета лига, даващи право на директна промоция във Втора Бундеслига.

Нещо повече, тимът в момента има точка преднина пред втория Холщайн Кийл и при успех в последния кръг, когато приема на домашна сцена шестия в подреждането Цвикау, може да се поздрави не само с билет за второто ниво на германския футбол, но и шампионски триумф пред собствена публика.

- реклама -