Илиана Раева
Снимка: БГНЕС

Илиана Раева: Състоянието на заразените гимнастички е добро

„Състоянието на заразените с коронавирус гимнастички е добро“. Това заяви в предаването „Тази сутрин“ по bTV председателят на Българската федерация по художествена гиманстика Илиана Раева. В момента има четири състезателки, които са дали положителни проби.

„Моето състояние е добро, изолирани сме и се надявам всичко да премине по възможно най-добрия начин. Не съм си правила тест, преди две седмици направих, беше отрицателен. Всички останали 40 души, които са били в пряк контакт, са с отрицателни тестове. Имаме четири положителни. Тяхното състоение е добро, техните доктори са предписали медикаменти. Две от тях са от девойките, две сега преминаха при жените. Все още са млади, при тях протича доста по-леко“, каза Илиана Раев..

„Едно от момичетата има кашлица, две от тях имаха температура, сега нямат, и почти не кашлят. Те са в период и на грипове. Когато някоя от гимнастичките има и симптом – едно от децата имаше кашлица, вдигна температура, веднага ѝ казахме да си направи тест, той се оказа положителен – оказа се, че още три деца са положителни. Едното дете е имало контакт с болната си майка, която не е знаела още – оттам е тръгнало. Всички са предупредени за спазване на изисканите мерки“, добави тя.

„Ние бяхме първата федерация, която проведе състезание на закрито при абсолютно спазване на мерките. Но няма как да изолирам всички състезателите и родителите – случват се такива неща. Ако ние не осъзнаем, че трябва да се спазват мерките, всеки ден ще има повече новозаразени. Но ако сме дисциплинирани и отговорни, мисля, че нещата ще минат по-леко“, завърши Илиана Раева.

- реклама -