Илиан Тодоров

Илиан Тодоров разколебан дали да хвърли оставка като областен управител на София-област

От „Атака“ отричат да е имало скандал между членове на партийното ръководството и подалия оставка областен управител на София-област Илиан Тодоров. По-рано днес той заяви, че ще се  оттегли от поста, защото бил нападнат от репортер на ТВ Алфа по нареждане на зам.-председателя Десислав Чуколов. По думите инцидента станал в заведение, където бил поканен на среща от лидера Волен Сидеров.

 „Във връзка с изтекла в медийното пространство информация, че е имало скандал между членове на ръководството на партия „Атака“ и областния управител на София-област Илиан Тодоров заявяваме следното: Нито Волен Сидеров, нито Десислав Чуколов са присъствали по време на ситуацията, която описва Тодоров пред медиите. Това, което знаем от персонала на заведението, е, че областният управител Илиан Тодоров се е държал непристойно и е хвърлял чаши и бутилки към персонала и клиенти на заведението. Тодоров е нанесъл и имуществени щети на ресторанта. Какво е предизвикало агресията на Илиан Тодоров, за нас остава неизвестно. Каква е причината за инцидента, опитваме да изясним в момента, но не смятаме, че случаят е от обществено значение“, се казва в позиция на партията.

„Честно да ви кажа мислех да си дам оставката. Сега, като се замислям, защо трябва да им правя това удоволствие“.

Това заяви тази вечер разколебания Тодоров пред bTV.

Областният управител коментира по-рано днес, че заради инцидента е приключил с „Атака”.

„Официално вече не съм част от ПП „Атака“. Истината е, че аз никога не съм бил член на партията. Последните 10 години от живота ми минаха в работа за „Атака“, работа, на която посветих цялото си време“, заяви Илиан Тодоров в обръщение до медиите.

Той е областен управител от квотата на коалицията „Обединени патриоти“, от която партията на Волен Сидеров бе извадена.

- реклама -