Илиан Илиев

Илиан Илиев: Дербито на Пловдив е №1

Пловдивското дерби е номер 1 в България. Това заяви треньорът на Локомотив (Пловдив) Илиан Илиев. „Смърфовете“ излизат срешу градския си съперник Ботев още в първия кръг на „А“ група, а наставникът призова футболистите си да са спокойни преди мача.

Трябва да играем футбол, какъвто можем. Опитваме се да предпазим момчетата, да не мислят какво може да се случи, ако не победим в дербито. Трябва да излезем с мисълта да играем футбол, а не с фиксидеята да победим на всяка цена, което води до скованост“, коментира специалистът.

Той призна, че в отбора няма контузени играчи и всички ще са на линия за дербито.

Илиев за предстоящия шампионат

Трудно можем да се класираме за Лига Европа. Трябва да сме доволни с това, което сме взели, защото ние сме си ги избрали попълненията. Имаме доста млади момчета. По-важно е в съблекалнята да има колектив. Курс за подмладяване нямаме. Играят онези, които са в най-добро състояние в момента, независимо от възрастта. Нещото, с което можем да се изненадаме в пловдивското дерби, е при статични положения. Но като схема на игра, тя може да се коригира бързо“, каза още Илиан Илиев.

 

- реклама -