Мансур Уюнчу, бръснач
Снимката, която доказва, че играчът не държи бръснач

Играч от турски клуб нападнал съперник с бръснач

Третодивизионният турски Сакаряспор обвини футболист от Амед СК в нападение с „остър предмет“ по време на сблъсъка помежду им. След двубоя неколцина играчи отишли в болница, където промили и зашили раните им.

Според Сакаряспор футболистите на тима са били нападнали и по време на инспекцията на терена и по време на загрявката. Реферът пък е показал два червени картона още преди началото на двубоя.

„След края на мача играчите ни минаха през болницата. Имаме документ, който потвърждава, че раните им са направени с остър предмет“ , се казва в изявление на Сакаряспор. „Уведомили сме полицията. Сега всичко е в ръцете на правосъдието“, завършва изявлението.

Разплитането на историята започна от местен телевизионен канал, който съобщава за бой на терена. По-късно играчът на Сакаряспор Фехат Язган пусна снимки на раните си, които според него са нанесени с бръснач. Според Амед СК обаче това е кампанията за омърсяване името на клуба и на футболиста Мансур Уюнчу. А и от там твърдят, че травмите са получени от сблъсък след края на мача. Видео от въпросния инцидент бе пуснато в социалните медии. Освен това от клуба пуснаха и снимки, които да докажат, че в ръцете на играчите им е невъзможно да има бръснач.

Според БиБиСи, причината за драмата се крие в различните региони, от които са клубовете. Амед СК е от Диарбекир – най-големият кюрдски град в страната. Сакаряспор пък е от Адапазари – малък град в Анатолия. Където подкрепата за президента Ергодан е изключително силна.

- реклама -