Игало, Манчестър Юнайтед
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Игало остава в Юнайтед до януари 2021

Манчестър Юнайтед ще удължи престоя под наем на нападателя Одион Игало. Настоящият му наем изтече в неделя вечер, но се стигна до ново споразумение до януари 2021.

Манчестър Юнайтед постигна споразумение със Шанхай Шънхуа за удължаване наема на Одион Игало. Престоят на нигерийския нападател трябваше да изтече на 31 май, но сега той ще остане наш играч до 31 януари 2021. Днешното потвърждение е бонус за мениджъра Оле Гунар Солскяер, който продължава да подготвя клуба за рестарта на Висшата лига в средата на този месец“, се казва в официално съобщение на Юнайтед.

„За него е мечта да играе тук. Надявам се да продължи по същия начин и да спечелим трофей заедно. Шанхах Шънхуа се отнесе отлично и с него, и с нас“, обясни Солскяер.

Нигериецът реализира четири гола в осем мача за червените дяволи след идването си през зимата. Той се разписа на два пъти в Лига Европа и два пъти в ФА Къп.

Настоящият контракт на Игало с Шанхай Шънхуа изтича през декември 2022-а. Очаква се той да подпише ново споразумение до 2024 г. Юнайтед няма опция да го купи. Ако пожелае, ще трябва да има нови преговори.

- реклама -