Идва фантастично августовско време! Вижте цялата прогноза от проф. Рачев

Идва фантастично августовско време! Вижте цялата прогноза от проф. Рачев. Хубавото време ще е с температури до 31 градуса и ще продължи през следващите две седмици.  Сутрин ще е много свежо и приятно, дъжд няма да има.

Студът в Европа вече го няма, затопля се и в събота и неделя ни очаква фантастично августовско време. Това съобщи метеорологът професор Георги Рачев по bTV. Няма да ги има топлинните рекорди от 37 градуса, около 35-36 ще бъде само на обичайните места.

Хубавото августовско време ще е с температури до 31 градуса и ще продължи през следващите две седмици. Дори и най-зиморничавите девойки ще се чувстват много комфортно по думите на Георги Рачев. Сутрин ще е много свежо и приятно, дъжд няма да има.

Температурата на морската вода ще е средно 24 градуса и така ще е от Варна на юг, практически идеално за къпане.

Снегът през август, който заваля на Мусала, само показва невероятното разнообразие на климатичното време у нас. На Мусала сняг се случва непрекъснато в последните 30 години.

Септември също ще е по-топъл от нормалното, като през последните 25 години все е така, обяснява Рачев. И този септември вероятно ще е по същия начин. Може да се случат максимални температури от 32-33 градуса, но не цяла седмица.

- реклама -