изложба съвременно изкуство

Идете ги вижте! Живопис, мода и текстилна графика събрани в проекта „НОМАД“

Съвместната колекция на трима млади творци е вдъхновяващо пътуване през културните пластове

На 17 януари във VIVACOM Art Hall ще се състои премиерата на „НОМАД“ – съвместен проект на Аменун Женева и платформата за съвременни визуални артисти Advertising Artists. Експозицията събира живопис на Аменун Женева, модна колекция на Рая Кърпачева и  текстилна графика на Андон Георгиев- AndonastY.

Тримата млади артисти са обединени от идеята за свободата на движение и номадството като пътуване през различни културни пластове.

illustr. 2_Nomad collection_AndonastY

„През призмата на съвременния градски свят номадът е човек, който свободно се движи през социалните, културни, политически и индивидуални територии. Той е отворен към всичко, което го заобикаля, с лекота влиза в различни среди и субкултури, обменя с тях информация, преживявания и опитност, и същевременно запазва своята независимост“.

Това споделят авторите на изложбата. Те канят всички ценители на съвременното българско изкуство да видят творбите им.

Прогресивният колектив на млади творци дава своята спонтанна интерпретация на концепцията за номадството с една оригинална експозиция. На откриването й посетителите ще станат свидетели на ревю-пърформънс сред картини, под ритъма на специално селектирана музика от популярен DJ. Цялостният графичен дизайн на изложбата е дело на Стефан Чинов.

Експозицията „НОМАД“ ще може да бъде разгледана до 6invitation_17.01_NOMAD _VIVACOM_Art_Hall февруари 2017 г. във VIVACOM Art Hall на ул. „Ген. Гурко“ №4.

––––––––––-

Advertising Artists (www.advertisingartists.eu) е общност от визуални артисти, които търсят нов език с марките, тези модерни артефакти на цивилизацията ни. Те вярват, че чрез спонтанната интерпретация, чрез провокацията и нестандартните идеи, чрез любопитство  преживяването с дадена марка или продукт могат да намерят изцяло нов смисъл и качество в поширокия контекст на общността.

 

- реклама -