Иде пълно лунно затъмнение (до какво ще доведе?)

Пълно лунно затъмнение ни чака този месец. То ще настъпи на 16 май. Явлението се получава, когато Слънцето, Земята и Луната се подредят в почти права линия.

Тогава сянката на нашата планета покрива видимата страна на естествения ни спътник.

От България ще можем да наблюдаваме началото на затъмнението – рано сутринта, малко преди залеза на Луната, информира bTV.

Според данните от Института по астрономия към БАН, явлението ще бъде видимо за наблюдателите в Западна Европа, Централна и Западна Африка. Хората в Северна Америка също могат да го видят, но в първите часове на нощта, след изгрева на Луната.

Най-удобно затъмнението ще може да се проследи от Атлантика, Южна Америка, Югоизточните части на Тихия океан и Антарктика.

Макар явлението да не се очаква да е видимо от България, според астролозите то неминуемо ще повлияе на конкретни хора от населението на земята. Счита се, че най-силно повлияни от фазите на луната и лунните затъмнения са хората, родени в Рак или с луна или асцендент в този знак.

При пълнолуние те са по-възбудени, дори достигат до непровокирана психическа или физическа агресия. Нервни са и страдат от безсъние. По време на затъмненията те също могат да станат агресивни и гневни. Лунното затъмнение може да възбуди и старо заболяване.

- реклама -